Werkwijze

We beginnen het eerste consult (de intake) met elkaar, en vooral jou, beter leren kennen. Ik luister goed naar je en stel vragen om tot de kern van het probleem te komen. Dit kan van alles zijn op onderstaand spectrum:

  • Je hebt vaak last van stress
  • Je zou je wel anders willen gedragen
  • Je blijft terugdenken aan een bepaalde nare situatie
  • Communicatie loopt niet zoals je zou willen
  • Je kunt behoorlijk overreageren

Vaak vul ik onze gesprekken aan met een NLP-oefening. Deze oefeningen zijn altijd positief georienteerd. De kracht van Neuro-Linguïstisch Programmeren is namelijk het doorbreken van jouw belemmerende overtuigingen. Hiervoor in de plaats komen we tot een constructieve, positieve overtuiging. De oefeningen assisteren bij het verkennen van nieuwe perspectieven en helpen deze te integreren.

Je zult een mindset ervaren die meer controle geeft over jouw emoties en gedrag.

Meestal zijn er weinig consults nodig om een grote verandering te merken. Uiteraard overleggen we wat het beste aansluit bij jouw behoeften en mogelijkheden.


Samantha heeft mij goed geholpen met een irritatie op werk. Ik kon mij erg storen aan het dominante gedrag van één van m’n collega’s dat weinig constructief was. Door een NLP visualisatie oefening heb ik geleerd hier steeds minder aandacht aan te besteden, waarmee de irritatie ook aanzienlijk afnam (en mijn werkplezier toenam). Deze leerzame oefening neem ik de rest van m’n leven mee.

Anoniem