Achtergrond

Mijn academisch leven begon in 2009 met Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2010 stapte ik over naar studie naar Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, waar ik leerde hoe groot de invloed van cultuur is op hoe wij de wereld ervaren. Zelfs op hoe wij onszelf ervaren.

Tijdens mijn master in 2014 verrichtte ik vier maanden onderzoek in een klein vissersdorp in Nicaragua. Ik onderzocht de ervaring van lokale ondernemers in het opkomend toerisme. De praktijk van de status quo in de wereld vouwde zich uit op mijn deurmat. Dit bracht me de titel Master of Science in Culture, Organization and Management.

Na mijn afstuderen emigreerde ik in 2015 naar het platteland van West-Australië om nog een andere levensstijl te ervaren. Twee jaar woonde en werkte ik tussen de boeren in het dorp Coorow met 161 inwoners. Dit bracht mij een groot contrast met de prestatiecultuur die wij in Nederland kennen. Ik begreep het belang van community.

In 2017 keerde ik terug naar Nederland. Ik volgde ik een cursus tot Life Coach en in 2018 behaalde ik de NLP Practitioner. Mijn pad van leren en bestuderen werd aangevuld met coachen en begeleiden.

Ik leer situaties graag begrijpen om mensen vervolgens te helpen met het verbeteren van de situatie. Hierbij ga ik uit van de zelfredzaamheid die een ieder van ons bezit. Momenteel werk ik als adviseur intensieve dienstverlening voor het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Mijn blog staat hier los van.

Op mijn blog vind je verhalen die ik schreef in verschillende perioden van mijn leven. Ik schrijf graag over de maatschappij vanuit een antropologisch en soms filosofisch perspectief. Mijn interesses liggen in globalisering, toerisme en socio-economische verschillen.